Artsen

Informatie voor de zorgverstrekkers betreffende de benodigde preoperatieve onderzoeken, bridgingprotocol, richtlijnen omtrent ‘nuchter zijn’, vragenlijsten, consultatie, informed consent.

 • Preoperatieve raadpleging

  Elke dinsdag en woensdag namiddag is er een preoperatieve raadpleging om voornamelijk de ASA III en IV patiënten optimaal te kunnen voorbereiden voor hun operatie en de eventuele benodigde bijkomende onderzoeken aan te vragen. Ook ASA I en II patiënten zijn hier natuurlijk welkom.

  Meer informatie
 • Vragenlijsten pediatrie

  Een vragenlijst voor de ouders om reeds op voorhand in te vullen eventueel in overleg met de huisarts.

  Meer informatie
 • Vragenlijsten volwassenen

  Een preoperatieve vragenlijst om reeds een idee te krijgen van de patiënt zijn algehele toestand en zijn voorgeschiedenis.

  Meer informatie
 • Informed consent

  De informed consent of toestemmingsverklaring, is een wettelijk verplicht te ondertekenen formulier, waarmee de patiënt de toelating geeft aan de anesthesist om de noodzakelijke behandelingen uit te voeren.

  Voor kinderen wordt deze toestemming gegeven door de wettelijke vertegenwoordigers van de minderjarige ( ouders of voogd)

  Het informed consent formulier dat U moet ondertekenen met “gelezen en akkoord”, krijgt U tijdens de consultatie chirurgie of anesthesie of tijdens uw opname in het ziekenhuis. U kan het ook downloaden van deze site.

  Meer informatie
 • Intensieve Zorgen

  De intensieve zorgenafdeling (ICU) is een hospitalisatie-afdeling in het ziekenhuis waar patiënten behandeld worden met een levensbedreigende aandoening. Bij deze patiënten zijn de zogenaamde vitale functies bedreigd of ernstig verstoord.

  Meer informatie
 • Preoperatieve guidelines

  Welke onderzoeken moeten er gedaan worden bij welke patiënt en bij welke ingreep. Zijn er bijkomende adviezen nodig? Welke medicatie mag/moet gestopt worden en welke moet de patiënt verder innemen.

  Meer informatie
 • Richtijnen ‘nuchter zijn’

  Deze richtlijnen zijn van toepassing als u een algemene narcose of andere vorm van verdoving dient te krijgen voor een heelkundige ingreep of ander onderzoek.

   

  Meer informatie